In zilele noastre traim intr-un mediu toxic inca inainte de a ne naste. In fiecare zi organismul este supus unor cantitati de toxine ce ar putea uneori depasi capacitatea acestuia de a le filtra si elimina.
Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata.
Cura de detoxifiere presupune sa excluzi din alimentatia ta zilnica alimentele care favorizeaza depunerea grasimilor. Desi lista este mai lunga, principalele alimente la care trebuie sa renunti sunt mezelurile, carnea de porc, prajiturile, pordusele de patiserie, fast foodul, maionezele, sosurile grase, untul si margarina. De asemenea, este indicat sa renunti la fumat, la cafea si la bauturile alcoolice.
Alege sa consumi cat mai multe legume, fructe, cereale integrale si alimente bogate in grasimi nesaturate. Salatele de legume sunt esentiale in cura de detoxifiere. Inlocuieste painea alba, rafinata, cu paine integrala, uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline, iar in loc de otet, pune zeama de lamaie.
In perioada de detoxifiere,
sunt recomandate toate legumele si fructele, insa unele dintre acestea
sunt de-a dreptul incredibile. Astfel, in perioada primaverii, este bine
sa profiti de legumele de sezon: urzici, stevie, spanac, leurda, ridichi
si salata verde. Pentru detoxifiere, inlocuieste gustarile de covrigei
si biscuiti, cu fructe, nuci si migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu