joi, 27 septembrie 2012

Curatarea ficatului



Sfaturi utile pentru curatarea ficatului

In primul rand, trebuie sa renunti la alimente grase, la alcool, ciocolata si cafea si bauturi carbogazoase. Acestea afecteaza cel mai mult ficatul si il solicita foarte mult.  De asemenea, alimentele prajite, conservele, afumaturile, alimentele care contin conservanti si coloranti, mezelurile si carnea prelucrata si zaharul sunt alti inamici ai ficatului.

In mod normal, este recomandat sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi atunci cand urmezi o cura de detoxifiere, insa exista o serie de ceaiuri care stimuleaza curatarea ficatului, asa ca opteaza cu incredere pentru acestea. Ceaiul de papadie, musetel, galbenele si cel de lemn dulce sunt aliati puternici ai ficatului – fierbe inca de dimineata doi litri de apa in care adaugi 5 linguri de planta uscata si strecori dupa 10 minute de infuzare.
Consuma ceaiul pe toata durata zilei, fara sa adaugi zahar sau alt indulcitor.

Pomelo, anans, mere, pere, struguri, portocale, morcovi, rosii etc – toate aceste alimente sunt extrem de benefice in curatarea ficatului, mai ales daca sunt consumate sub forma de suc, in amestec sau ca atare.

Sucul de ridiche neagra este recunoscut pentru beneficiile sale asupra ficatului, iar medicii recomanda o cana cu suc pe zi. Ridichile se storc cu ajutorul blenderului si se consuma imediat dupa preparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu