marți, 14 august 2012

Echinaceea



Echinaceea este o planta exotica, cu o inflorescenta ce impresioneaza de la prima vedere. Valoarea terapeutica a plantei este astazi recunoscuta atat de medici, cat si de fitoterapeuti, in special pentru efectul ei imunostimulator.

In compozitia ei, Echinaceea prezinta o gama larga de substante bioactive precum acidul clorogenic, acid cafeic, ester sau polizaharide. In tratament pot fi folosite atat partea aeriana a florii, cat si radacina.
Studii realizate in laboratoare de la noi din tara au aratat ca planta stimuleaza producerea in organism de limfocite T si alte celule albe imunocompetente, care asigura imunitatea necesara actionand impotriva antigenilor.

Echinaceea stimuleaza activitatea macrofogenelor, ceea ce mentine functionarea sistemului limfatic la un ritm normal. Macrofogenele sunt niste celule gigant, care au tendinta sa “manance” orice celula straina aparuta in organism.

Planta miraculoasa este recomandata in special pentru prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii acute. Spre deosebire de antibiotice care au multiple reactii adverse, adiministrarea unor produse pe baza de echinaceea in perioada epidemiilor de infectii respiratorii, va fi cu mult mai eficienta.

Planta mai este folosita si ca remediu naturist tratarea afectiunilor cutanate datorita efectului cicatrizant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu