luni, 27 august 2012

Ceaiuri naturale



Notiunea de ceai medicinal are doua acceptiuni, si anume:

- una stiintifica care defineste amestecuri de plante sau parti de plante medicinale uscate si maruntite potrivit, amestecuri denumite si "specii medicinale";
- alta prin care, in mod curent, se definesc solutiile extractive apoase, obtinute prin infuzarea, prin decoctia si prin macerarea diverselor organe de plante medicinale. In vremurile vechi aceste solutii erau denumite prin termenul general de "tisane", de la cuvantul latin "tisana" - bautura apoasa pe baza de plante medicinale.

Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios. 

Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in curele de slabire, intareste sistemul imunitar pentru ca este bogat in flavonoide, cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi.

Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai bune medicamente naturiste care trateaza nenumarate afectiuni dintre cele mai simple pana la unele mai complexe. Acesta este de mare folos in problemele care apar la nivelul stomacului si a intestinelor, dar si pentru problemele legate de somn
De asemenea ceaiul de musetel ajuta in tratarea insomniilor, calmeaza durerile de stomac, ajuta la detoxifiere etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu