miercuri, 14 noiembrie 2012

Sfaturi cura detoxifiere



Detoxifierea organismului reprezinta acea metoda de a elimina din corp toxinele, deoarece incarcarea organismului cu substante nocive, determina anumite dezechilibre ale organelor. Prin urmare, in perioada imediat urmatoare sarbatorilor, ar trebui sa tineti cont si sa respectati unele reguli de alimetatie, care cu siguranta va vor ajuta in lupta cu toxinele, pentru o cura detoxifiere.

-evitati alimentele prajite- stim foarte bine ca existenta acestora in alimentatia noastra zilnica, sau cel putin ceva mai des decat consumul de fructe si legume, nu face decat sa creasca nivelul de colesterol din corp, cresterea tensiunii arteriale si defavorizeaza o buna circulatie sangvina.

-consumati cat mai multe fructe si legume in aceasta perioada de detoxifiere.recomandata sunt merele care ajuta la curatirea intestinelor, lamaile care contribuie intr-o mare masura la curatarea ficatului, sfecla rosie care de asemeneaajuta la curatarea ficatului si ajuta la purificarea sangelui, varza si telina contin cimpusi anticancer, ajutand la curatarea tractului digestiv.

-evitati consumul de sare

-evitati pe cat posibil consumul de carne si mai ales a preparatelor afumate -in urma detoxifierii organismul are nevoie sa fie hidratat si nu numai in aceasta perioada, asadar beti 2l de apa pe zi.apa favorizeaza si fluidizeaza circulatia sangvina.

luni, 5 noiembrie 2012

Diete cu plante sanatoase



Pentru femeile moderne, dietele de slabire au devenit un stil de viata. Oricat am incerca sa inchidem ochii, stim sigur ca nu ne putem mentine silueta fara o atentie permanenta acordata alimentatiei dar si activitatii fizice. Si pentru ca dietele implica nu doar restrictii alimentare, ci si bani, timp si o continua documentare asupra noutatilor din acest domeniu, un top al celor mai eficiente si sanatoase cure de slabire este binevenit.
  
Va recomand urmatoarea dieta:

Este una dintre cele mai cunoscute cure de slabire, adoptata in egala masura de figuri importante din lumea mondena si de femei din intreaga lume. Popularitatea acesteia se datoreaza faptului ca nu este restrictiva si kilogramele se pierd inca din primele doua saptamani.

Principalele caracteristici ale dietei Atkins sunt reprezentate de eliminarea din alimentatie a glucidelor rafinate (toate tipurile de dulciuri) si de reducerea considerabila a aportului de carbohidrati. Regimul alimentar specific dietei Atkins permite consumul de branzeturi, oua, legume, peste (pastrav, somon, hering, ton), fructe de mare si carne de pasare, de vita sau de miel. In ceea ce priveste fructele, se recomanda consumul moderat al acestora, tocmai din cauza glucidelor pe care le contin, chiar daca sunt in stare naturala. Indicate sunt citricele, kiwi, pepenele rosu si ciresele. Pe tot parcursul dietei se beau zilnic minimum doi litri de apa, iar alcoolul si cafeaua sunt strict interzise. Pentru efecte de lunga durata, este recomandata monitorizarea aportului zilnic de carbohidrati si dupa incheierea programului de slabit Atkins.