joi, 27 septembrie 2012

Curatarea ficatului



Sfaturi utile pentru curatarea ficatului

In primul rand, trebuie sa renunti la alimente grase, la alcool, ciocolata si cafea si bauturi carbogazoase. Acestea afecteaza cel mai mult ficatul si il solicita foarte mult.  De asemenea, alimentele prajite, conservele, afumaturile, alimentele care contin conservanti si coloranti, mezelurile si carnea prelucrata si zaharul sunt alti inamici ai ficatului.

In mod normal, este recomandat sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi atunci cand urmezi o cura de detoxifiere, insa exista o serie de ceaiuri care stimuleaza curatarea ficatului, asa ca opteaza cu incredere pentru acestea. Ceaiul de papadie, musetel, galbenele si cel de lemn dulce sunt aliati puternici ai ficatului – fierbe inca de dimineata doi litri de apa in care adaugi 5 linguri de planta uscata si strecori dupa 10 minute de infuzare.
Consuma ceaiul pe toata durata zilei, fara sa adaugi zahar sau alt indulcitor.

Pomelo, anans, mere, pere, struguri, portocale, morcovi, rosii etc – toate aceste alimente sunt extrem de benefice in curatarea ficatului, mai ales daca sunt consumate sub forma de suc, in amestec sau ca atare.

Sucul de ridiche neagra este recunoscut pentru beneficiile sale asupra ficatului, iar medicii recomanda o cana cu suc pe zi. Ridichile se storc cu ajutorul blenderului si se consuma imediat dupa preparare.

vineri, 14 septembrie 2012

Detoxifierea organismului



Chiar daca avem o stare de sanatate buna, este necesar ca la o anumita perioada de timp sa urmam o cura de detoxifiere a organismului. Corpul nostru acumuleaza de-a lungul timpului diverse toxine provenite din alimente cu aditivi, poluare, boli, medicamente, tigari, alcool, pesticide.

Detoxifierea nu trebuie sa dureze mai mult de 3 zile, deoarece induce organismului o senzatie de oboseala, epuizare, aparand dureri de cap si slabirea masei musculare. Ea nu este recomandata persoanelor care sufera de anumite boli. Consulta-ti medicul inainte de a lua aceasta decizie.


Pentru deoxifierea organismului, este recomandat sa consumi urmatoarele alimente:

- fructe crude sau uscate

- legume crude sau oparite
- cereale integrale, nuci, seminte, alune (neprajite)
- ceai verde in loc de cafea
- sucuri naturale preparate in casa
- miere 1-2 lingurite pe zi si nu zahar
- ulei de masline, adaugat la salata de cruditati
- sana sau chefir natural
- minim 2 litri de apa pe zi

miercuri, 5 septembrie 2012

Coada Soricelului


Coada soricelului este considerata aspirina naturala a plantelor. De cand a fost descoperita, coada soricelului a fost folosita pentru tratarea ranilor superficiale, dar si profunde. Soldatii raniti pe campul de lupta se foloseau de puterile vindecatoare ale acestei plante banale, prezente pretutindeni, pentru a stopa infectia ranii.  

Cu toate ca este tratamentul ideal pentru tratarea infectiilor de orice tip, coada soricelului se foloseste si drept tratament pentru crampele abdominale si durerile intestinale, fiind ideala pentru curatarea colonului. In medicina naturista si in fitoterapie se afla in topul preferintelor medicilor, care dezvolta produse continand aceasta planta tamaduitoare. Se gaseste, de asemenea, in mare parte din produse fares.