joi, 5 iulie 2012

Anghinarea



Anghinarea se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii , se foloseste cu un succes aparte in Spania si Italia in gastronomie. In Sicilia, in Italia, exista chiar o sarbatoare inchinata anghinarii , unde se mananca doar mancaruri preparate cu anghinare, zeci de tipuri de preparare. In Spania, si mai ales in regiunea de Navarra , perioada recoltarii bulbului de anghinare si a altor verdeturi ale aceluiasi anotimp se considera sarbatoare a regiunii de Navarra , iar toate mancarurile preparate in restaurate si in casele din Navarra se fac cu respectivele verdeturi , printre care anghinarea este un ingredient principal.

Organismul elimina toxinele prin mai multe procese: cel de transpiratie prin care nu elimina doar toxine, ci si ioni si apa, cel de excretie renala prin care elimina “deseurile” finale rezultate in urma metabolismului, cu ajutorul metabolizarii unor substante nocive in ficat unde devin neutre, sunt inactivate etc. Anghinarea intervine in toate aceste procese de detoxifiere, mai putin in cel al transpiratiei.

Produsele pe baza de anghinare sunt folosite cu succes in detoxifierea ficatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu