luni, 27 august 2012

Ceaiuri naturale



Notiunea de ceai medicinal are doua acceptiuni, si anume:

- una stiintifica care defineste amestecuri de plante sau parti de plante medicinale uscate si maruntite potrivit, amestecuri denumite si "specii medicinale";
- alta prin care, in mod curent, se definesc solutiile extractive apoase, obtinute prin infuzarea, prin decoctia si prin macerarea diverselor organe de plante medicinale. In vremurile vechi aceste solutii erau denumite prin termenul general de "tisane", de la cuvantul latin "tisana" - bautura apoasa pe baza de plante medicinale.

Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios. 

Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in curele de slabire, intareste sistemul imunitar pentru ca este bogat in flavonoide, cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi.

Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai bune medicamente naturiste care trateaza nenumarate afectiuni dintre cele mai simple pana la unele mai complexe. Acesta este de mare folos in problemele care apar la nivelul stomacului si a intestinelor, dar si pentru problemele legate de somn
De asemenea ceaiul de musetel ajuta in tratarea insomniilor, calmeaza durerile de stomac, ajuta la detoxifiere etc.

joi, 23 august 2012

Cura detoxifiere



In zilele noastre traim intr-un mediu toxic inca inainte de a ne naste. In fiecare zi organismul este supus unor cantitati de toxine ce ar putea uneori depasi capacitatea acestuia de a le filtra si elimina.

Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata.

Cura de detoxifiere presupune sa excluzi din alimentatia ta zilnica alimentele care favorizeaza depunerea grasimilor. Desi lista este mai lunga, principalele alimente la care trebuie sa renunti sunt mezelurile, carnea de porc, prajiturile, pordusele de patiserie, fast foodul, maionezele, sosurile grase, untul si margarina. De asemenea, este indicat sa renunti la fumat, la cafea si la bauturile alcoolice.

Alege sa consumi cat mai multe legume, fructe, cereale integrale si alimente bogate in grasimi nesaturate. Salatele de legume sunt esentiale in cura de detoxifiere. Inlocuieste painea alba, rafinata, cu paine integrala, uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline, iar in loc de otet, pune zeama de lamaie.

In perioada de detoxifiere, sunt recomandate toate legumele si fructele, insa unele dintre acestea sunt de-a dreptul incredibile. Astfel, in perioada primaverii, este bine sa profiti de legumele de sezon: urzici, stevie, spanac, leurda, ridichi si salata verde. Pentru detoxifiere, inlocuieste gustarile de covrigei si biscuiti, cu fructe, nuci si migdale.

marți, 14 august 2012

Echinaceea



Echinaceea este o planta exotica, cu o inflorescenta ce impresioneaza de la prima vedere. Valoarea terapeutica a plantei este astazi recunoscuta atat de medici, cat si de fitoterapeuti, in special pentru efectul ei imunostimulator.

In compozitia ei, Echinaceea prezinta o gama larga de substante bioactive precum acidul clorogenic, acid cafeic, ester sau polizaharide. In tratament pot fi folosite atat partea aeriana a florii, cat si radacina.
Studii realizate in laboratoare de la noi din tara au aratat ca planta stimuleaza producerea in organism de limfocite T si alte celule albe imunocompetente, care asigura imunitatea necesara actionand impotriva antigenilor.

Echinaceea stimuleaza activitatea macrofogenelor, ceea ce mentine functionarea sistemului limfatic la un ritm normal. Macrofogenele sunt niste celule gigant, care au tendinta sa “manance” orice celula straina aparuta in organism.

Planta miraculoasa este recomandata in special pentru prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii acute. Spre deosebire de antibiotice care au multiple reactii adverse, adiministrarea unor produse pe baza de echinaceea in perioada epidemiilor de infectii respiratorii, va fi cu mult mai eficienta.

Planta mai este folosita si ca remediu naturist tratarea afectiunilor cutanate datorita efectului cicatrizant.

duminică, 5 august 2012

Cum slabesti natural



Medicina traditionala chineza se lupta sa mentina un sistem sanatos si echilibrat al organismului. O greutate normala poate fi obtinuta cand stresul este scazut, se face miscare si se mananca moderat.

Iata cum slabesti natural!
 

In primul rand, evita regimurile drastice, care propun schimbari dramatice, si dietele hipocalorice pe care le vezi prezentate la televizor, in timp ce sati in pat si mananci dulciuri!
 

Propune-ti sa fii in forma si nu slab! Deseori a fi slab inseamna a te infometa, a face exercitii complicate si a f obsedat de greutate. Nu este nimic natural si sanatos in asta!
 

Mananca 5 mese mici pe zi, de marimea palmelor tale puse una langa alta! Acestea te vor impiedica sa te ingrasi sau sa te supra alimentezi!
 

Ultima masa din zi nu trebuie sa fie dupa ora 7 PM.

Elimina bomboanele, zaharul si sucurile din dieta ta. Poti mesteca frunze de menta sau un baton de scortisoara, guma fara zahar sau poti sa-ti indulcesti ceaiul cu putin miere.
 

Mananca carbohidrati complecsi si cantitati mari de legume si fructe. Evita produsele lactate grase, inlocuindu-le cu cele degresate. Evita alimentele grase, procesate sau prajite.