vineri, 27 iulie 2012

Cura detoxifiere



Cu fiecare zi de hrana haotica si necorespunzatoare organismul se incarca de toxine pe care, cu trecerea timpului, nu mai reuseste sa le elimine in mod eficient.


Toate aceste acumulari de toxine isi fac resimtita prezenta prin starea de oboseala care ne cuprinde, de irascibilitate, nervozitate, pierderea atentiei si scaderea capacitatii de memorare, insomnii sau somnolenta, dureri de cap frecvente si diverse alte dereglari ale ritmului normal de viata.

Cura detoxifiere cu patrunjel

Acesta este o planta gustoasa foarte bogata in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale.

Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea caeasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina.


In primul rand cura de detoxifiere cu patrunjel nu necesita excluderea altor alimente, decat a celor cu potential toxic pentru organism, cum ar fi: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele macar pe parcursul curei de detoxifiere.

sâmbătă, 14 iulie 2012

Papadia



Este o planta in aparenta banala, dar care are niste efecte detoxifiante cu totul exceptionale. Aceasta deoarece acum, primavara devreme, papadia contine in frunzele si in tulpina sa substante amare, enzime si fitohormoni care fac adevarate minuni pentru ficatul obosit si incarcat de toxine.

Cura pentru detoxifierea sangelui

Timp de 14 zile, se vor consuma cate zece frunze proaspete de papadie, de doua-trei ori pe zi, cu 10 minute inaintea meselor principale. Recoltarea frunzelor se face in aceeasi zi sau cu maximum doua zile inainte de a fi consumate, de la plante care inca nu au inflorit, pentru a contine colina (un principiu activ cu proprietati drenoare si tonice hepatice foarte puternice) in cantitati maxime. Unii naturisti recomanda folosirea tijelor florale de papadie in locul frunzelor - un sfat valabil, singurul inconvenient fiind ca aceste tije se procura greu, culegandu-se in intervalul de timp de dinaintea infloririi plantei, care este de obicei foarte scurt (3-4 zile).

Alte recomandari terapeutice

Printre afectiunile care se agraveaza la iesirea din iarna si care sunt eliminate cu ajutorul tratamentului cu frunze de papadie proaspata enumeram: diskinezia biliara (fierea lenesa), dispepsia, hepatitele de toate felurile, icterul, constipatia atona, indigestia. Este un adjuvant valoros in cazurile de microlitiaza biliara, precum si in ciroza hepatica.

joi, 5 iulie 2012

Anghinarea



Anghinarea se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii , se foloseste cu un succes aparte in Spania si Italia in gastronomie. In Sicilia, in Italia, exista chiar o sarbatoare inchinata anghinarii , unde se mananca doar mancaruri preparate cu anghinare, zeci de tipuri de preparare. In Spania, si mai ales in regiunea de Navarra , perioada recoltarii bulbului de anghinare si a altor verdeturi ale aceluiasi anotimp se considera sarbatoare a regiunii de Navarra , iar toate mancarurile preparate in restaurate si in casele din Navarra se fac cu respectivele verdeturi , printre care anghinarea este un ingredient principal.

Organismul elimina toxinele prin mai multe procese: cel de transpiratie prin care nu elimina doar toxine, ci si ioni si apa, cel de excretie renala prin care elimina “deseurile” finale rezultate in urma metabolismului, cu ajutorul metabolizarii unor substante nocive in ficat unde devin neutre, sunt inactivate etc. Anghinarea intervine in toate aceste procese de detoxifiere, mai putin in cel al transpiratiei.

Produsele pe baza de anghinare sunt folosite cu succes in detoxifierea ficatului.